Cum se ridică blocuri între case, la Cluj

Dacă aveți un teren agricol în spatele casei, la Cluj, ultima actualizare a Planului Urbanistic General (PUG) vă permite să construiți acolo chiar și un bloc, dar numai în anumite condiții. La ultima ședință de Consiliu Local a fost votat proiectul de hotărâre care prevede modificarea Regulamentului Local de Urbanism și actualizarea PUG.

Schimbările sunt în dezavantajul cetățenilor care au suprafețe mici de teren agricol și  vor să ceară eliberarea unui PUZ care să le permită ridicarea unor construcții. Modificarea Regulamentului Local de Urbanism și actualizarea PUG nu le mai permite proprietarilor de terenuri agricole să construiască oricum.

Oamenii spun că acum sunt transformați din proprietari privați în proprietari doar pe hârtie și sunt nemulțumiți că nu au voie să ceară PUZ doar pentru o suprafață de teren de 25 de hectare. Proprietarii nu înțeleg de ce lângă terenurile lor se construiesc deja blocuri și ei nu au voie să ridice nici măcar o casă.

Acum situația juridică este alta, în numele celor care au semnat protestul să ne explice ce înseamnă aceste modificări pentru că ați făcut trimite la niște HCL-uri pe care nu le înțelegem.

Terenul este în intravilan, avem voie să facem doar saivane și terenuri agricole, iar la 30 de metri de terenurile noastre, un investitor străin a început construirea de unități locative cu 12 și 15 etaje, iar pe terenul nostru trebuie să ne luăm oi ca să îl putem folosi – a spus, la ultima ședință de Consiliu Local, Cecilia Damian, proprietarea unui teren agricol în zona Gării Someșeni Est.  Citiți restul articolului pe Ziar de Cluj.

Leave a Reply